Filmavond en tentoonstelling honderdjarige OBK

Let op: In overleg met muziekvereniging OBK heeft Erthepe vanwege het gevaar van verdere verspeiding van het coronavirus besloten de filmavond op 17 maart en de tentoonstelling op 21 en 22 maart tot nader order uit te stellen.  

Dit jaar bestaat muziekvereniging ‘Oefening Baart Kunst’ honderd jaar. De voorbereidingen om dat te herdenken en vieren zijn in volle gang. Ook Heemkundekring Erthepe levert daaraan zijn bijdrage. Op dinsdagavond 17 maart met een filmavond over OBK en op 21 en 22 maart met een tentoonstelling over de honderdjarige muziekvereniging.

Filmavond 17 maart

De filmavond op 17 maart a.s. wordt gehouden in Ter Aa en begint om 20.00 uur. Het oudste filmmateriaal waarover Erthepe beschikt, dateert van 1963. In dat jaar leverde OBK een bijdrage aan het openluchtspel ‘Hanneke’ waar veel Erpenaren bij betrokken waren. De meest recente beelden zijn onlangs gemaakt tijdens een interview met vier oud-voorzitters van de muziekvereniging OBK. Verder staan op het programma: een interview van Will Barten met oud-secretaris Johan Fransen, een concours uit 1977-1978, de opening van Ter Aa in 1983, een generale repetitie in 1991, een interview met oud-secretaris Antoon Strijbosch en tot slot beelden ui 2019, bestaande uit opnames bij Jan Linders, van het jubilarissenconcert en de slagwerkgroep van OBK.

Tentoonstelling

In het weekend van 21 en 22 maart organiseert Erthepe in Sport- en ontmoetingscentrum Ter Aa in overleg met OBK een tentoonstelling over de honderdjarige OBK en zijn voorgangers. Die tentoonstelling is gratis te bezoeken. Op zaterdag geopend van 14.00-18.00 uur en op zondag van 11.00-18.00 uur. Op zondagmiddag wordt in dezelfde ruimte door muziekvereniging OBK een jubileumconcert gegeven

 Concert kiosk Hertog Janplein ca. 1980

 De harmonie en slagwerkgroep van muziekvereniging OBK geven een concert bij de kiosk op het Hertog Janplein, ca. 1980. De kiosk is bij een reconstructie van het Hertog Janplein in het begin van deze eeuw ‘verbannen’ naar het kerkhof. Foto: Collectie Erthepe.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *