Op zoek naar een origineel Erps cadeau?

 

De feestdagen breken weer aan. Veel Erpenaren van jong tot oud piekeren niet alleen over een grappig gedicht, maart ook over een geschenk dat ze hun dierbaren willen geven. Leuke cadeautips gezocht? Dan zit je bij Erthepe goed. De heemkundekring heeft enkele leuke en originele cadeautips voor jullie op een rijtje gezet.

Zoek je een boekje dat een glimlach op het gezicht zal toveren, dan kies je voor het spreukenboekje ‘Witte gij di òk?’ van de werkgroep Dialect. Daarin kunt u lezen, wat een ‘dreug Erps ding’ is. Misschien is het ‘Erps kwartet’ ook een goede keuze. Er zijn daarvan nog een beperkt aantal exemplaren beschikbaar. “Mag ik van de keuke de scholk”?

Meer serieus is het boek “Munsters. Van grofsmid tot kraanbouwer’ over het grootste industrieel bedrijf, dat Erp na de Tweede Wereldoorlog kende. Veel oudere Erpenaren hebben bij dat bedrijf in de praktijk een vak geleerd. Het boek bevat ook een dvd met tientallen digitale foto’s die niet in het boek zijn opgenomen.

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding verscheen eind augustus het boek ‘Terugblik ter herinnering’ met verhalen over Erp, Boerdonk en Keldonk in de Tweede Wereldoorlog. Een standaardwerk dat bij geen enkele inwoner die geïnteresseerd is in de oorlog, in de boekenkast mag ontbreken. 

Heemkundekring Erthepe heeft nog meer interessante boeken voor de liefhebber. We sommen ze even op: ‘Ruim zes decennia Sondag familiegeschiedenis’; ‘A. Meuwese. Erp. Gemeente en parochie’(over de geschiedenis van Erp); ‘Van Keeldonck tot Keldonk, 1912-1987’; ‘Trees van Geffen, Erp. Kleine bedrijfjes, grote gezinnen, veel verhalen’; ‘50 jaar Mariaschool’ (geschiedenis van het lager onderwijs in Erp); ‘A. van den Boom, Erp van toen in woord en beeld’, ‘Het Kraanmeer’, ’50 jaar actief’(over de geschiedenis van de KBO Erp-Keldonk-Boerdonk) en nog diverse kleinere uitgaven, zoals een Erpse verjaardagskalender (met bijzondere gebouwen in de voormalige gemeente Erp).

Voor de kinderen die later graag brandweerman of -vrouw willen worden, heeft Erthepe mooie puzzels van de Erpse brandweer in actie (een in klein en een in groot formaat). Een plaat om een (papieren) brandweerauto te maken of een als ganzenbord te spelen brandweerspel krijg je er gratis bij, zolang de voorraad strekt!

Kortom: er is altijd wel een leuk echt Erps cadeau bij de heemkundekring te vinden. U kunt tijdens de openingstijden van Erthepe vrijblijvend komen kijken in het Raadhuis aan het Hertog Janplein.


De geschenkentafel van Heemkundekring Erthepe in het Raadhuis

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *