Presentatie Erpse ommetjes

Op vrijdagmiddag 28 augustus heeft Heemkundekring Erthepe een aantal ommetjes gepresenteerd. De eerste exemplaren van die ommetjes zijn aangeboden aan de voorzitter van de Dorpsraad van Erp, Wim van Geelkerken. Hij onthulde op die dag met Bert Pepers een bord bij het metalen kastje links voor het Raadhuis. Wandelaars kunnen daar de gratis ommetjes ophalen. Alle ommetjes starten en eindigen bij het Raadhuis in het hart van Erp en zijn door Erthepe voorzien van een korte heemkundige toelichting.

De ommetjes zijn een goede manier op de bebouwde kom en het omliggende buitengebied van het dorp Erp te leren kennen. Niet alleen voor de inwoners van de andere twaalf dorpen in Meierijstad, maar ook voor toeristen die Erp bezoeken. Daarom zijn de ommetjes vanaf 1 september ook verkrijgbaar bij het VVV-steunpunt bij ’t Tramstation aan de Molentiend in Erp en bij het Uitpunt in Veghel.

Het idee om wandelroutes uit te geven is bij het bestuur van Erthepe ontstaan in het voorjaar. Toen leek mede als gevolg van de coronamaatregelen wandelen een nationale hobby te worden. Maar hoe vind je elke keer een nieuwe route om het wandelen aantrekkelijk te houden? Daarin probeert Heemkundekring Erthepe te voorzien met de uitgave van een aantal ommetjes. 

Bert Pepers die jarenlang wandelingen uitzette, o.a. de Hertog Jantochten, maakte de ommetjes door de kom. Verder maakte Erthepe gebruik van het bestaande netwerk van wandelknooppunten. Enkele actieve leden van Erthepe controleerden de routes. Marius Strijbosch voegde cultuurhistorische gegevens toe. Voor het ontwerp en drukwerk deed Erthepe een beroep op de Erpenaar Guus Munsters, een van de eigenaren van Gozi.nl in Veghel. Het resultaat is een verzameling van zes fraai uitgegeven wandelroutes.

 

 

bord ommetjes Erp   folders ommetjes Erp

In het kastje bij het Raadhuis liggen de volgende routes:

Nr. 1: Erp Noord (kort of lang)

Nr. 2: Erp west (kort of lang)

Nr. 3: Erp zuid (kort of lang)

Nr. 4: Erp Noordoost (kort of lang)

Nr. 5: Vier wandelknooppuntenroutes

Nr. 6: Route ‘Historie kom Erp’ (langs 22 attentiestenen). Zie ook: izi.Travel > Historie kom Erp

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met secretariaat@erthepe.nl  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *